Фото: ТСН

Вибухи у Шевченківському суді Києва: ДБР відкрило кримінальне провадження і повідомило деталі справи

Державне бюро розслідувань вивчає обставини, що призвели до вибухів у Шевченківському районному суді міста Києва 5 липня. Відомо, що у той день підозрюваний у скоєнні тяжкого злочину у 2015 році, внаслідок якого загинули четверо військовослужбовців, Ігор Гуменюк кілька разів кинув вибухівки у правоохоронців, а потім загинув після підриву невстановленого вибухового пристрою.

Про це повідомила прес-служба ДБРПравоохоронці наразі встановлюють, у який спосіб до суду потрапила вибухівка, хто сприяв замаху на правоохоронців, а також якість виконання конвоєм Нацгвардії та службовими особами київського СІЗО своїх функціональних обовʼязків.

Кримінальне провадження розслідується за:

  • ч. 3 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення) КК України;
  • ч. 5 ст. 27 (Види співучасників) КК України;
  • ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) КК України;
  • ч. 4 ст. 426 (Бездіяльність військової влади) та ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) КК України.

У Бюро наголосили, що підозрюваним у скоєнні вибуху є колишній боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк, обвинувачений у підриві гранати біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року.

Ігор Гуменюк

Ігор Гуменюк. Фото: Telegram

"Він від 2015 року перебував у СІЗО, і того дня суд проводив чергове засідання у його справі. Гуменюк загинув під час подій у суді", — зазначили у ДБР.

Нагадаємо, надвечір 5 липня на території Шевченківського районного суду Києва прогримів вибух. В Офісі генпрокурора повідомили, що до цього причетний обвинувачений, якого доставили в суд для участі у засіданні. Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко підтвердив, що йдеться про Ігоря Гуменюка, який підозрювався у скоєнні тяжкого злочину у 2015 році, внаслідок якого загинули четверо військовослужбовців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 07.07.2023 17:37