Олексій Данілов. Джерело: РНБО

"Вічного нічого немає": Данілов прокоментував можливе звільнення Залужного

Нічого страшного не відбудеться від того, коли ту чи іншу особу в державі змінити. Які би кадрові перестановки не відбувалися, потрібно завжди залишатися відповідальними за свою країну.

Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Варто зазначити, що таким чином він прокоментував слова Володимира Зеленського стосовно головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного в інтерв’ю італійському каналу Rai1. Тоді президент України натякнув, чи звільнить Залужного, а також анонсував куди більше кадрових рішень.

"Це кадрове питання, це питання, яке стосується людей, які повинні очолити Україну. Однозначно — потрібне перезавантаження, новий старт. Я маю на увазі щось серйозне, що стосується не однієї людини, а напрямку керівництва країни. Коли ми кажемо про це, я маю на увазі ротацію цілої низки державних лідерів, а не тільки в одному секторі, такому як військовий. Я думаю про цю заміну, але тут не можна сказати, що ми замінили одну людину", — сказав тоді Зеленський.

За словами Олексія Данілова, журналісти спровокували запитанням про те, що відбувається, а президент, як щира людина, відповів.

"Так, він думає, що є процес, і цей процес постійний. Майте на увазі, що вічного нічого немає. Немає вічного президента, немає вічного голови наших Збройних сил, немає вічного спікера, вічного у світі нічого немає. Життя іде, нічого страшного в житті від того, що одна чи інша, чи три, чотири, п’ять, як президент зараз думає, осіб буде змінено — нічого не відбудеться одразу. Які потім будуть наслідки, давайте будемо дивитися, аналізувати. Ми живемо в нашій країні, ми маємо бути відповідальними за всі процеси, які в нас відбуваються", — наголосив Данілов.

Що відомо про вкиди щодо звільнення Залужного

Про звільнення Залужного 29 січня першим повідомив народний депутат VIII скликання Борислав Береза у соцмережах: "Інформацію підтвердили. Зеленський зняв Головкома Залужного".

Припускав, що це ймовірно, і народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко. У соцмережах він повідомляв, що "Залужному нібито пропонували посаду посла в одну з європейських країн, однак він відмовився".

Відповідну інформацію одразу ж підхопили анонімні Telegram-канали. Деякі ЗМІ з посиланням на власні джерела писали, що президент Володимир Зеленський нібито підписав наказ про звільнення головкома з посади, але документ наразі не з'явився у публічному просторі.

Водночас Міноборони України, Генштаб ЗСУ та Офіс президента спростували чутки про звільнення Залужного.

Нагадаємо, декілька днів тому радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Сполучені Штати Америки не будуть втручатися в можливі кадрові зміни у військовому керівництві України. Це насамперед стосується потенційного звільнення головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.02.2024 21:38