Фото: Джейк Салліван. Джерело – Офіс президента

У Білому домі відреагували на ймовірну відставку Залужного

Сполучені Штати не будуть втручатися в можливі кадрові зміни у військовому керівництві України. Це в першу чергу стосується потенційного звільнення головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Таку заяву зробив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, пише CBS.

"Уряд США не повинен так чи інакше втручатися в це питання. Тому ми тримаємось осторонь цих кадрових рішень", — сказав американський посадовець.

Салліван наголосив, що це суверенне право Києва та право українського президента  приймати самостійні кадрові рішення.

"Ми чітко дали зрозуміти, що не збираємося брати участь у цьому конкретному рішенні. Ми сказали про це безпосередньо українцям", — резюмував радник Байдена.

Що відомо про вкиди щодо звільнення Залужного

Про звільнення Залужного 29 січня першим повідомив народний депутат VIII скликання Борислав Береза у соцмережах: "Інформацію підтвердили. Зеленський зняв Головкома Залужного".

Припускав, що це ймовірно, і народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко. У соцмережах він повідомляв, що "Залужному нібито пропонували посаду посла в одну з європейських країн, однак він відмовився".

Відповідну інформацію одразу ж підхопили анонімні Telegram-канали. Деякі ЗМІ з посиланням на власні джерела писали, що президент Володимир Зеленський нібито підписав наказ про звільнення головкома з посади, але документ наразі не з'явився у публічному просторі.

Водночас Міноборони України, Генштаб ЗСУ та Офіс президента спростували чутки про звільнення Залужного.

Нагадаємо, 26 січня президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якій був присутній й Валерій Залужний. Головні теми Ставки — ситуація на фронті, забезпечення української армії снарядами та захист прикордонних і прифронтових територій.

Зауважимо, раніше активну роботу щодо дискредитації головнокомандувача Валерія Залужного проводила нардепка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.02.2024 20:20