Фото: Офіс президента

Ситуація на фронті і на прифронтових територіях та снаряди: Зеленський провів засідання Ставки

У п'ятницю, 26 січня, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Головні теми — ситуація на фронті, забезпечення української армії снарядами та захист прикордонних і прифронтових територій.

У своєму Telegram-каналі гарант розповів, що у ході засідання про ситуацію на полі бою доповідали головком Валерій Залужний та командувачі різних напрямків.

"Авдіївка, Куп’янськ, південь — усі найважливіші напрямки наших дій. Детальні доповіді Головкома Залужного, командувачів Сирського, Тарнавського, Москальова, Гнатова й інших", — зазначив гарант.

Ще одним важливим питанням є — забезпечення української армії снарядами. Очільник держави наголосив, що наразі країна шукає нові контакти для постачання боєприпасів та нарощує власне виробництво.

"Ще один фокус уваги — снаряди. Пошук нових контрактів, взаємодія з партнерами щодо ритмічності міжнародної технічної допомоги, постійне нарощування власного виробництва. Також дрони, робота над збільшенням як обсягів, так і дальності застосування", — додав президента.

Крім того, Зеленський у ході засідання заслухав доповідь щодо захисту прифронтових та прикордонних територій України та дав доручення підготувати детальні плани подальшого прикриття міст, громад і критичних обʼєктів з повітря.

Нагадаємо, представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки капітан Андрій Рудик заявив, що російські військові дедалі частіше застосовують хімічну зброю на фронті, зокрема, в їхньому арсеналі з'явився новий вид гранат з отруйними речовинами.

За даними Генштабу ЗСУ, протягом 25 січня на лінії фронту відбулося 82 бойових зіткнення. Ворог не полишає спроб оточити Авдіївку та намагається вибити наші підрозділи з лівобережжя Херсонщини. Водночас підрозділами ракетних військ завдано ударів по трьох районах зосередження особового складу, озброєння  і військової техніки та ще по одній важливій цілі противника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.01.2024 15:38