Олександр Сирський, Рустем Умєров і Валерій Залужний. Джерело: Міноборони

Чи розглядають питання про звільнення головнокомандувача ЗСУ Залужного: відповідь Умєрова

Українська влада не планує заміну головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Ротації в армії трапляються завжди, але Міноборони про них розповідатиме.

Про це у вівторок, 12 грудня, розповів міністр оборони України Рустем Умєров під час спільного брифінгу з міністром оборони Латвії.

Умєров наголосив, що у військових завжди бувають зміни — тобто ротації, іноді регенерація, хтось переводиться в резерви.

"У військовому керівництві завжди є перехідні речі, які були до мене та з якими я дуже відкритий до суспільства і до своїх колег. У цьому плані питання таке не стоїть. Я знаю, його розкручують і зовнішньо, і внутрішньо. Ми разом із головкомом сьогодні вітали командувача Сухопутних військ. Я завжди жартую з цього питання з Валерієм Федоровичем, кажу: «Хто цього разу тебе звільняє?" — зазначив міністр оборони України.

Міністр оборони заявив, що стосовно змін військового командування він завжди відкритий. Якщо таке щось відбуватиметься, то Умєров повідомлятиме.

"Як ви знаєте, ми можемо ротацію робити або переводити на окремі посади, тому в цьому плані, по-перше, таких питань, як росіяни або наші вороги розхитати хочуть, — немає; по-друге, якщо вони будуть — я вийду з цим питанням і розповім", — наголосив міністр оборони.

Рустем Умєров підсумував, що і він, і головнокомандувач Збройних сил України роблять усе для перемоги.

Нагадаємо, що сьогодні міністр оборони Рустем Умєров і головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний відвідали позиції воїнів на Східному напрямку. Бійцям вручили державні нагороди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.12.2023 19:51