Міністерство закордонних справ. Фото: "Вікіпедія"

Видання Le Monde звинуватило Україну в постачанні БпЛА повстанцям у Малі: реакція МЗС

Україна не має жодного стосунку до постачань безпілотників повстанцям у Малі. Всі звинувачення є безпідставними.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ.

Таким чином відомство відреагувало на звинувачення французького видання Le Monde, яке повідомило, що туареги-повстанці на півночі Малі нібито активно використовують українські безпілотники у боротьбі проти малійської армії та її російських союзників з ПВК "Вагнера".

Зокрема, у виданні запевнили, що Київ буцімто надає "стриману, але рішучу підтримку" постанцям у Малі. 

Реакція МЗС

У Міністерстві наголосили, що Україна рішуче відкидає звинувачення, які останнім часом поширили деякі міжнародні ЗМІ, у нібито причетності нашої держави до постачань БпЛА повстанцям у Малі. 

"Ми також категорично заперечуємо усі звинувачення, які періодично лунають з вуст високопосадовців Республіки Малі та Республіки Нігер, у нібито причетності України до "співпраці з терористами", "постачанні терористам озброєння та наданні їм інформації", "підтримці Україною терористичної коаліції" тощо", — йдеться у повідомленні.

До того ж МЗС спростувало й інформацію щодо нібито причетності нашої держави до потрапляння до регіону Сахелю озброєння та військової техніки, яка постачається Україні її союзниками для протидії збройній агресії РФ.

"У контексті безпідставних звинувачень урядів Малі і Нігеру на адресу України закликаємо припинити поширення неправдивої інформації, яка повторює брехливі наративи пропаганди держави-агресора Росії, спрямовані на дискредитацію нашої держави та виправдання неспровокованої, невиправданої і незаконної війни РФ проти України. Залишаємо за собою право захищати честь, гідність та законні інтереси України усіма наявними політико-дипломатичними засобами", — зауважили у відомстві.

У міністерстві додали, що Україна залишається налаштованою до подальшої розбудови взаємовигідних відносин з усіма державами Африки "на засадах рівності, невтручання у внутрішні справи, поваги до суверенітету та територіальної цілісності країн у міжнародно визнаних кордонах, неухильного дотримання міжнародного права, цілей та принципів Статуту ООН".

Нагадаємо, у серпні Республіка Малі заявила про розрив дипломатичних відносин з Україною. Влада країни звинуватила на у нібито підтримку офіційним Києвом дій повстанців-туарегів.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.10.2024 23:17