Фото: Flickr

"Відключати Starlink не наказував": Маск виправдався за зрив атаки ЗСУ на флот Росії

Американський мільярдер Ілон Маск заявив, що команди вимкнути систему супутникового зв’язку Starlink у Криму під час спецоперації українських військових, не давав. 

Про це він написав у соцмережі X.

"Вказані регіони Starlink не були активовані. SpaceX нічого не деактивувала", — написав він.

Водночас Маск підтвердив, що відхилив запит України на активацію Starlink через побоювання щодо можливої атаки проти російського флоту.

"Був терміновий запит від державних органів на активацію Starlink аж до Севастополя. Очевидним наміром було потопити більшу частину російського флоту на якорі. Якби я погодився на їхній запит, тоді SpaceX був би явним співучасником великої війни та ескалації конфлікту", — пояснив Маск. 

Нагадаємо, у 2022 році власник SpaceX Ілон Маск відмовив українським військовим у наданні доступу до інтернету Starlink в районі тимчасово окупованого Криму. Це вплинуло на стратегію звільнення українських територій.

Раніше Ілон Маск втрапляв у скандали з висловленнями про Україну. Зокрема, бізнесмен пропонував віддати Крим Росії, щоб закінчити війну. На думку Маска, Україна в цьому випадку мала б забезпечувати Крим водою. Також він вважає, що звільнення окупованого півострова — "безжалісна ескалація".

Також нещодавно Ілон Маск знову осоромився заявою щодо України. Він назвав Революцію Гідності 2013-2014 року "переворотом".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.09.2023 08:58