Фото: росЗМІ

Відкриття другого фронту з Білорусі: у Центрі протидії дезінформації застерегли українців

Російська Федерація готується активізувати інформаційно-психологічну операцію про нібито наступ ворожих військ з боку Білорусі. Її мета полягає у нагнітанні паніки в українському суспільстві.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПД). У відомстві прогнозують, що ворожа пропаганда активізує ІПсО щодо відкриття другого фронту зі сторони Білорусі. 

"Очікуємо найближчим часом ряд провокативних заяв вищого керівництва РФ та Білорусі з погрозами на адресу України. Основна мета цієї ІПсО — нагнітання масової паніки в українському суспільстві", — йдеться у повідомленні ЦПД.

Нагадаємо, у травні Головне управління розвідки Міністерства оборони України застерігало громадян про новий виток ворожих інформаційно-психологічних спеціальних операцій та закликає до єдності українського суспільства.

Раніше російські пропагандисти активно поширювали фейки про виїзд місцевих органів влади з території Харківської області. Проте ця інформація не відповідала дійсності.

Також у лютому російські загарбники почали поширювати нову ІПСО щодо наступу своєї армії на півночі України. Однак це не відповідало дійсності, й реальної загрози щодо окупації Сум на той час не було.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.05.2024 06:01