Фото ілюстративне. Джерело: realist

Відмова Польщі надавати зброю Україні: у Єврокомісії відреагували

У Єврокомісії відреагували на заяву польського прем'єра Матеуша Моравецького про постачання зброї Україні. Там наголосили, що їхня позиція щодо війни в Україні не змінилася.

Про це заявив зовнішньополітичний речник Єврокомісії Петер Стано.

Він зазначив, що не коментує заяв Польщі, але наголошує, що політика ЄС стосовно України не змінюється. За його словами, країни ЄС самостійно вирішують, яке озброєння вони постачають Україні.

"Ми не коментуємо оголошення Польщі про те, що вони мають намір зробити стосовно їх добровільного двостороннього внеску у законну оборону України проти агресії. Підтримка Євросоюзом України залишається твердою у всіх сферах: політичній, економічній, гуманітарній, міжнародній, дипломатичній та військовій", — наголосив речник Єврокомісії.

Нагадаємо, Польща наразі більше не передає зброї Україні. Країна сама здійснює масштабне озброєння і модернізацію своєї армії. Про це в ефірі Polsat News заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. За його словами, Польща останнім часом здійснила багато оборонних замовлень на польських оборонних підприємствах, де, зокрема, виробляються САУ Krab, БТРи Rosomak.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.09.2023 16:59