На фото: Шимон Шинковський. Джерело: PAP

У Польщі заговорили про можливе зниження підтримки України: яка причина

Польща може знизити підтримку України на тлі напружених відносин та кризи довкола українського агроімпорту.

Про це заявив польський міністр у справах ЄС Шимон Шинковський вель Сенк в інтерв’ю PAP.

"Дії України не справляють на нас враження… але вони справляють певне враження на польську громадську думку. Це видно з опитувань, із рівня громадської підтримки подальшої допомоги Україні. І це шкодить самій Україні", — сказав він.

Міністр також наголосив, що польський уряд є "невблаганним" у питанні зернового ембарго з огляду на інтереси фермерів. Тобто якщо поляки не підтримуватимуть надання допомоги Україні в такому ж обсязі, як було раніше, то її доведеться скоротити.

"Ми хотіли б і надалі підтримувати Україну, але, щоб це було можливо, ми повинні мати підтримку польського народу в цьому питанні. Тому, якщо не буде підтримки з боку польського народу, нам буде важко продовжувати підтримувати Україну так, як ми це робили досі", — заявив Шинковський вель Сенк.

Нагадаємо, 15 вересня Єврокомісія ухвалила рішення про зняття заборони на імпорт української сільськогосподарської продукції. Водночас після даного рішення ЄК, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що це не вплине на рішення Польщі ввести власну, односторонню заборону. Крім того, таку ж заборону на імпорт вели Словаччина та Угорщина.

Додамо, 18 вересня Україна  подала позов до Світової організації торгівлі (СОТ) проти Польщі, Словаччини та Угорщини. Причина — одностороння заборона ними імпорту української агропродукції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.09.2023 14:15