Фото: Facebook Матеуша Моравецького

Відповідь Лукашенку: Польща планує розмістити у себе ядерну зброю

Польща планує приєднатися до програми ядерного обміну серед країн НАТО через наміри Російської Федерації розмістити тактичну ядерну зброю на території Білорусі.

Таку заяву після саміту у Брюсселі зробив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, пише Polsat News.

За словами Моравецького, Варшава зацікавлена в даній програмі.

"Остаточне рішення буде залежати від наших американських, натовських партнерів. Ми заявляємо про нашу волю діяти швидко в цьому питанні", — заявив глава уряду Польщі.

Він також наголосив, що Польща хоче діяти, поки Путін погрожує ядерною кнопкою.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін повідомив, що перші російські тактичні ядерні заряди вже нібито перебувають на території Білорусі. За його словами, остаточно переміщення завершиться до кінця року.

Зазначимо, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко також заявляв, що його країна почала отримувати російську тактичну ядерну зброю. За його словами, деякі боєголовки втричі потужніші за атомні бомби, скинуті США на Хіросіму і Нагасакі в 1945 році.

Раніше Інститут вивчення війни (ISW) писав, що можливе розгортання російської ядерної зброї в Білорусі навряд чи означатиме якусь ескалацію з боку Росії. Країна-агресорка робить це для того, аби підпорядкувати собі сферу безпеки країни.

Президент США Джо Байден заявив, що загроза застосування тактичної ядерної зброї російським диктатором Володимиром Путіним "реальна". У Сполучених Штатах є переживання щодо ядерної небезпеки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.06.2023 17:43