Фото: Susan Walsh

"Відпустіть його": Байден відреагував на затримання журналіста WSJ в Росії

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден вперше відреагував на затримання репортера Wall Street Journal в Росії. Він закликав Росію звільнити заарештованого американського журналіста.

Про це повідомляє CNN.

У відповідь на запитання журналістів, щоби він хотів сказати Росії щодо затримання репортера WSJ Евана Гершковича, президент США Джо Байден сказав, що закликав би звільнити журналіста.

"Відпустіть його", — сказав лідер США.

Що відомо про затримання американського репортера? 

30 березня стало відомо, що в Єкатеринбурзі співробітники ФСБ Росії затримали американського журналіста Гершковича. Російські спецслужби звинувачують його у шпигунстві. За даними ЗМІ, журналіст їздив писати матеріал про ставлення росіян до війни й про вербування місцевих жителів у ПВК "Вагнера". Також Гершкович їздив до Нижнього Тагілу. Там розташоване оборонне підприємство "Уралвагонзавод". 

Відзначимо, репортер близько шести років мешкає в Москві, висвітлює події в Росії та Україні для The Wall Street Journal. Раніше він працював в Agence France-Presse, The Moscow Times і The New York Times.

Держсекретар США Ентоні Блінкен "рішуче засудив" арешт журналіста. У Білому домі наголосили, що "глибоко стурбовані" повідомленнями про затримання журналіста у РФ за звинуваченням у шпигунстві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.03.2023 16:49