Фото: Міноборони

Відзавтра в Україні має запрацювати е-кабінет військовозобов'язаного, — Міноборони

В Україні у суботу, 18 травня, має запрацювати електронний кабінет військовозобов'язаного. У ньому чоловіки призовного віку онлайн зможуть оновити свої дані.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі "Радіо Свобода".

За словами посадовця, наразі е-кабінет буде містити мінімальний набір функцій, проте з часом робота сервісу удосконалюватиметься.

"Має запрацювати (з 18 травня, — ред.). Але слід зазначити, що це буде така MVP-версія так звана (Minimum viable product, версія продукту із мінімальним набором функцій, — ред.). Тобто надалі будуть додаткові опції в електронному кабінеті. Наразі це ж буде можливість оновити свої дані. Передусім йдеться про електронну пошту, про телефон і місце проживання", — зазначив Лазуткін.

До того ж, як розповів речник, з допомогою е-кабінету оновити дані можна буде дуже швидко. Особливо актуальним він буде для молоді. Процедура займатиме не більше 15 хвилин.

"Запрацює так чи інакше електронний кабінет, і впродовж 60 днів цей обовʼязок про уточнення своїх даних можна буде виконати за 10–15 хвилин у смартфоні. Я бачив уже цю версію, погортав її на телефоні. І там усе максимально просто. ІD-банкінг, і далі просто тебе ідентифікують, ти реєструєшся і все дуже швидко заповнюєш. Ну і за великим рахунком – проста процедура для будь-якої людини, яка використовує застосунки. А це буде застосунок "Резерв+". І відповідно, мені здається, це найбільш такий простий шлях, особливо для молоді, яка просто таки живе фактично у смартфонах", — каже Лазуткін.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко заявляла, що громадяни особисто ухвалюватимуть рішення щодо використання електронного кабінету військовозобов'язаного. Він дасть можливість надати свої дані в будь-якій зручній для них локації або побачити дані про себе.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.05.2024 12:59