Фото: KCNA

Війна помсти: у Північній Кореї тисячі людей вийшли на мітинг із закликом знищити США (фото)

Під час відзначення 73-ї річниці початку Корейської війни у Пхеньяні відбулися масові мітинги. На них люди вигукували гасла, які закликали до "війни помсти", щоб знищити Сполучені Штати.

Про це повідомляє Reuters.

Відзначається, що мітинги відбулися в Північній Кореї у неділю, 25 червня. У них взяли участь близько 120 тисяч працівників і студентів. На фотографіях, опублікованих державними ЗМІ, видно стадіон, переповнений людьми з плакатами з написами "Весь материк США в межах нашого обстрілу" та "Імперіалістичні США є руйнівниками миру".

"Недільні події відбулися на тлі побоювань, що Пхеньян незабаром може здійснити ще один запуск свого першого військового супутника-розвідника для посилення моніторингу військової діяльності США після того, як його перша спроба закінчилася невдачею 31 травня", — йдеться в тексті повідомлення.

Зазначається, що Північна Корея — випробовує різну зброю, зокрема й свою найбільшу міжконтинентальну балістичну ракету, посилюючи напругу з Півднем і головним союзником Півдня, Сполученими Штатами. В окремій доповіді міністерства закордонних справ Північна Корея заявила, що США "докладають відчайдушних зусиль, щоб розпалити ядерну війну", звинувативши Вашингтон у відправці стратегічних засобів у регіон.

"Північна та Південна Корея технічно залишаються у стані війни, оскільки їхній конфлікт 1950-1953 років завершився перемир’ям, а не договором", — пояснюють у виданні.

Нагадаємо, трудова партія, яка повністю контролює владу в Північній Кореї, оголосила про плани нарощування розробок і виробництва потужної ядерної зброї

Раніше повідомлялося, що Північна Корея зацікавлена співпрацювати з Росією щодо продажу зброї. Усе через те, що будь-яка угода з РФ допоможе підняти безгрошову та застійну економіку КНДР. Про постачання зброї з КНДР для ПВК "Вагнера" говорила й розвідка США. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.06.2023 10:24