Фото: ілюстративне. Джерело: KTG North Korea Travel

Війська КНДР та Росії можуть почати наступ на Курщині найближчим часом, — NYT

Російські загарбники спільно із найманцями з Північної Кореї найближчим часом можуть почати наступ на позиції Збройних сил України в Курській області.

Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на заяву заступника командира 61-ї механізованої бригади України підполковник Артема Холодкевича.

"Вони (українські командири — ред.) попередили нас про напад у найближчому майбутньому. Можливо, у найближчі кілька днів", — розповів Холодкевич, коментуючи ситуацію у Курській області.

Водночас неназваний український офіцер розповів журналістам, що для бійців ЗСУ вже випустили українсько-корейський розмовник, щоб закликати північнокорейських солдатів здаватися.

Як зауважили у виданні, поки незрозуміло, як саме північнокорейські війська підтримуватимуть контратаку Росії в районі Курська. Зокрема, солдати КНДР можуть бути використані, як для прямих атак, так і для охорони районів за зоною бойових дій, таким чином, звільняючи російські війська для нападів. Проте у NYT наголосили, що поки ефективність північнокорейських найманців у бою не перевірена, і їй можуть перешкодити проблеми з координацією з росіянами.

Натомість український полковник у відставці, який зараз працює в київському Центрі оборонних стратегій Віктор Кевлюк зазначив у коментарі журналістам, що війська Північної Кореї будуть використані для нападу на українські позиції, дотримуючись давньої стратегії Росії, спрямованої на те, щоб хвилі наземних атак пересилили іншу сторону.

"Північнокорейські підрозділи штурмуватимуть найбільш укріплені позиції українців, а російські регулярні війська закріплюватимуть захоплені об’єкти та рубежі. Тактика росіян незмінна: реалізувати чисельну перевагу в особовому складі за артилерійської підтримки", — наголосив Кевлюк.

Нагадаємо, 28 жовтня Центр національного спротиву заявив, що понад три тисячі найманців з Північної Кореї почали злагодження на місцевості у Курській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.10.2024 18:44