Фото: ілюстративне. Джерело: KTG North Korea Travel

Найманці із КНДР почали злагодження на місцевості у Курській області, — "Спротив"

Понад три тисячі найманців з Північної Кореї почали злагодження на місцевості у Курській області.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

"За інформацією небайдужого населення Курщини понад три тисячі найманців з КНДР почали злагодження на місцевості", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що солдати КНДР навчають на низці полігонів, а підвезення особового складу відбувається переважно вночі. Разом з ними на полігон прибули працівники посольства комуністичної країни, які виконують функцію перекладачів, а також спостерігачів за найманцями.

Наразі невідомо коли саме північнокорейських найманців направлять безпосередньо в зону бойових дій й скільки буде тривати злагодження.

"Проте місця розташування бойовиків відомі", — наголосили у ЦНС.

Раніше видання The New York Times повідомило, що в Курську області перебазують приблизно п’ять тисяч солдатів із Північної Кореї. Не виключено, що це військові з підрозділу, який називають "елітним". 

Нагадаємо, 25 жовтня міністерство закордонних справ Північної Кореї вперше прокоментувало інформацію щодо направлення своїх військ до країни-агресорки. Заступник міністра у справах Росії Кім Чон Гю назвав всі повідомлення про відряджання військ КНДР до Росії "чутками".

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Марк Рютте переконаний, що залучення північнокорейських військ тільки збільшить втрати серед російських військових. Водночас союзники з Альянсу продовжать надавати Києву допомогу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.10.2024 17:54