Фото: Антті Кайкконен / Silja Viitala / Yle

Військова допомога Україні: що Фінляндія включила у 15-й пакет

У п'ятницю, 21 квітня, Фінляндія оголосила про 15-й пакет військової допомоги для України. До нього увійде спорядження для українських воїнів, які проходять навчання в рамках місії EUMAM.

Про це повідомляє Yle.

Джерело зазначає, що спільна місія EUMAМ має на меті забезпечити базову та спеціалізовану підготовку 30 тисяч українських військових. Навчальна операція проходитиме в Польщі.

Президент Саулі Нііністе схвалив відправлення допомоги в п’ятницю: загальна вартість пакетів оборонної допомоги від Фінляндії Україні сягнула близько 990 мільйонів євро.

Міністр оборони Антті Кайкконен прокоментував ініціативу Фінляндії

"Україна потребує різних видів підтримки. Ми беремо участь у тренувальній місії ЄС, навчаючи українських солдатів, разом із необхідною матеріальною допомогою", — зазначив він.

Також у міністерстві повідомили, що для того, щоб гарантувати безпечне прибуття пакета допомоги, воно не буде озвучувати його вміст, спосіб доставлення чи графік.

Нагадаємо, Україна може отримати від Чехії більше танків, бойових машин піхоти та іншого озброєння. Країна ще має конкретні проекти, які можна швидко реалізувати і які входять до списку пріоритетних для нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.04.2023 16:45