Скріншот з відео

Військові показали ефектне відео знищення російського ЗРК "Бук"

Збройні сили України знищили черговий російський зенітно-ракетний комплекс "Бук М2". Внаслідок влучання ракети відбулася детонація озброєння, яке було установлене на комплексі протиповітряної оборони.

Про це повідомляє прес-служба Сил оборони Півдня України. Втім, точної дати та місця, де був знищений російський "Бук", військові не вказують.

На оприлюдненому відео можна побачити, як українські бійці за допомогою безпілотника виявляють "Бук" окупантів та наводять на нього засоби ураження. Внаслідок влучання комплекс ППО було повністю знищено. За даними воєнного кореспондента Юрія Бутусова, комплекс було уражено американською реактивною системою залпового вогню HIMARS.

Що відомо про ЗРК "Бук"

Він був створений на заміну ЗРК 2К12 "Куб". Перша модифікація "Бук" 9К37 була прийнята на озброєння у 1979 році. Цей комплекс призначений для боротьби з маневровими аеродинамічними цілями (крилаті ракети, керовані бомби, літаки, гелікоптери, безпілотники тощо). "Бук" здатний збивати цілі на малих та середніх висотах, а саме від 30 метрів до 14-18 кілометрів. Цей комплекс може діяти в умовах інтенсивної радіопротидії.

Загалом на озброєнні російської окупаційної армії перебуває 430 комплексів "Бук" різних модифікацій.

Нагадаємо, 21 жовтня українські військові знищили російський зенітно-ракетний комплекс "Бук-М3". Вартість цієї системи протиповітряної оборони складає до 50 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.10.2024 01:31