Бомбардувальник Ту-95. Фото: росЗМІ

По всій країні оголошено повітряну тривогу: Росія запустила ракети з літаків Ту-95МС

У ніч на суботу, 1 червня, російські загарбники випустили ракети з чотирьох бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з аеродрому "Оленья" та двох бортів Ту-95МС з аеродрому "Енгельс"

Про це йдеться у Telegram-каналі Повітряних сил Збройних сил України.

"Зафіксовано активність 4-х бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з аеродрому "Оленья" (Мурманська область) та 2-х бортів Ту-95МС з аеродрому "Енгельс" (Саратовська область), що здійснюють політ у напрямку пускових рубежів", — вказували Повітряні сили о 01:41.

Пізніше було оголошено ракетну небезпеку для східних областей. О 03:29 перші ракети перетнули повітряний простір країни.

Українців закликали не ігнорувати сигнал повітряної тривоги. Також варто нагадати, що в Україні заборонено знімати та публікувати роботу ППО й наслідки ракетних ударів.


Літаки проекту Ту-95 — це радянські та російські стратегічні бомбардувальники, які вважаються найшвидшими літаками з турбогвинтовими двигунами. Ту-95 та його модифікації є єдиними у світі серійними ракетоносіями-бомбардувальниками з такими двигунами. Літак призначений для ударів по стратегічних об'єктах у тилу в будь-яких погодних умовах та будь-який час доби.

Літаки обслуговує екіпаж із семи осіб. Маса спорядженого борту становить 190 тонн, максимальна швидкість — 830 км/год, бойовий радіус дії — 6500 кілометрів, дальність польоту — 13 000 кілометрів.

Стратегічний бомбардувальник Ту-95МС здатний нести до шести крилатих ракет повітряного базування Х-555 або до восьми типу Х-101.


Нагадаємо, у ніч на 31 травня російські окупанти атакували Київ ракетами. У місті лунали вибухи, а внаслідок падіння уламків в одному з районів виникла пожежа в нежитловому приміщенні. До того ж було пошкоджено електромережі й зруйновано трансформаторну підстанцію у Голосіївському районі міста.

Також рашисти тієї ночі вдарили по багатоповерхівці у Харкові. Повідомлялося про п'ятьох загиблих та десятки поранених.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2024 02:24