Фото ілюстративне. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Росіяни випускали ракети по Києву: через падіння уламків спалахнула пожежа

У ніч на п'ятницю, 31 травня, російські окупанти атакують Київ ракетами. У місті лунали вибухи.

Про рух ворожих цілей повідомляє Командування Повітряних сил Збройних сил України.

О 04:53 військові повідомили про швидкісну ціль на Київ. О 05:02, за даними "Суспільного", місцеві мешканці були вибухи. Тоді ж військові знову попередили про нові цілі на столицю.

Оновлено о 05:35. За даними Київської міської військової адміністрації, Сили ППО знищили усі цілі, які цієї ночі випустили окупанти по столиці. Попередньо відомо, що ворог застосував крилаті ракети. Внаслідок падіння уламків в Голосіївському районі виникла пожежа в нежитловому приміщенні. На місці працюють оперативні служби. 

Зазначимо, що повітряну тривогу у столиці цієї ночі оголосили вже вдруге. Годину тому у Київській області працювала протиповітряна оборона по ворожих ударних дронах-камікадзе типу "Шахед".

Нагадаємо, у ніч на 30 травня росіяни здійснили масований обстріл України ракетами та безпілотниками. Ворог випустив вісім зенітних керованих ракет С-300/С-400 по Харківщині, 11 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95МС та 32 Shahed-131/136. Протиповітряна оборона працювала у межах Хмельницької, Дніпропетровської, Черкаської, Кіровоградської,  Запорізької, Одеської, Херсонської, Київської та Вінницької областей. Усього вдалося збити сім крилатих ракет Х-101/Х-555 та усі дрони ворога. Вибухи лунали на Хмельниччині — після ворожої атаки одне з міст частково залишилося без електрики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2024 05:05