Фото: Медіацентр

Військові пояснили, чому російські "Калібри" важко збити

Українським воїнам складно збивати російські ракети "Калібр", які окупанти запускають із підводних човнів. Ключовою причиною є те, що ці повітряні цілі зазвичай летять на низькій висоті.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат у коментарі виданню "24 канал"

Ігнат зазначив, що "Калібр" може низько летіти. Цей фактор ускладнює як виявлення ракети засобами радіолокації, так і її збиття. Також він заявив, що підводний човен завдає ударів несподівано, оскільки невідомо, де саме він перебуває.

"Відповідно мало часу на реагування, якщо він перебуває недалеко від потенційного місця цілі", — наголосив представник Повітряних сил.

Крім того, за словами Ігната, є складнощі зі збитками ракет Х-22. Щодо російських ракет "Онікс", то їх практично неможливо збивати будь-якими засобами ППО через те, що вони летять дуже низько — 10-15 метрів над рівнем води.

Нагадаємо, раніше речник Юрій Ігнат заявив, що удари російських окупантів по українських аеродромах не ефективні. За його словами, авіація ЗСУ встигає передислокуватися ще до атак.

Президент Володимир Зеленський у відеозверненні 6 липня повідомляв, що лише за один цей тиждень російські терористи застосували проти України вже 65 різних ракет, 178 ударних дронів, із них 87 "шахедів". Він наголошував, що суттєву частину вдалося збити.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2023 01:23