Фото: скріншот

Чому удари рашистів по аеродромах України не дають результатів: пояснення ЗСУ

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що удари російських окупантів по українських аеродромах не ефективні. За його словами, авіація ЗСУ встигає передислокуватися ще до атак.

Про це Ігнат повідомив в ефірі телемарафону.

Зокрема, посадовець прокоментував обстріл аеродрому у місті Старокостянтинів Хмельницької області. Він наголосив, що ворог не зможеш так просто знищити нашу авіацію.

"Не вперше атакується цей аеродром. Там штатне місце базування бригади тактичної авіації. Але авіація у нас доволі-таки мобільна, наші льотчики знають, як протидіяти ворогу в цих умовах. У нас десятки оперативних аеродромів на території держави. Тому ворогу не вдасться так просто знищити нашу авіацію", — сказав речник.

Ігнат також зазначив, що українська авіація під час обстрілів працює за протоколом. Тому ще до атак літаки передислоковують на інші аеродроми.

Нагадаємо, протягом минулої доби російські окупанти тричі атакували Хмельницьку область. Більшість ракет були збиті силами протиповітряної оборони. Зокрема, під вогнем рашистів опинився і аеродром у місті Старокостянтинів.

Додамо, у ніч на 6 серпня російські окупанти атакували Україну іранськими дронами-камікадзе та ракетами. Більшість повітряних цілей знешкоджено протиповітряною обороною. Зокрема, силами та засобами Повітряних сил у взаємодії із протиповітряною обороною вдалося знищити сім ударних БпЛА Shahed-136/131, п'ять із шести ракет "Калібр" та 13 із 20 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х555.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.08.2023 14:20