Фото: Слово і діло

Атаки на Хмельниччину: місцева влада повідомила про наслідки обстрілів

Протягом минулої доби російські окупанти тричі атакували Хмельницьку область. Більшість ракет були збиті силами протиповітряної оборони.

Про це повідомив перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

"З вчорашнього вечора Хмельниччина була тричі атакована ворогом. Аеродром Старокостянтинова не дає спокою ворогу. Була серія вибухів в Старокостянтинівській та Хмельницькій громадах", — розповів він.

Зазначається, що у Старокостянтинівській громаді вибуховою хвилею пошкоджено покрівлю, двері та вікна в декількох приватних житлових будинках, вибито вікна в одному з комунальних закладів культури, в приміщенні автовокзалу та в комерційному приміщенні. Крім того, внаслідок ворожої атаки виникла пожежа на складі відходів кукурудзи на території елеватора.

"На місці події працювали 16 рятувальників на трьох одиницях пожежно-рятувальної техніки. Займання складу ліквідували на площі 1400 кв.м. Внаслідок вибуху, травми отримав працівник об’єкта", — додав Тюрін.

Масований обстріл України 5 серпня

У суботу ввечері російські загарбники здійснили масований ракетний обстріл України. Повідомлялося про рух ракет на Старокостянтинів, що на Хмельниччині. Також вибухи було чутно на Запоріжжі.

Згодом вибухи чули у Житомирській області. Повідомлялося й про те, що рашисти поцілили ракетами на Вінницьку область.

На новий обстріл України відреагував президент Володимир Зеленський. Він заявив, що "Кинджали" й "Калібри" били по "Мотор Січі" та по нашій Хмельниччині. Частину ракет, за його словами, було збито.

У Хмельницькій ОВА повідомили, що в області вибуховою хвилею пошкоджено покрівлю, двері та вікна в декількох приватних житлових будинках, вибито вікна в одному з комунальних закладів культури, в приміщенні автовокзалу та в комерційному приміщенні.

Нагадаємо, у ніч на 6 серпня російські окупанти атакували Україну іранськими дронами-камікадзе та ракетами. Більшість повітряних цілей знешкоджено протиповітряною обороною. Зокрема, силами та засобами Повітряних сил у взаємодії із протиповітряною обороною вдалося знищити сім ударних БпЛА Shahed-136/131, п'ять із шести ракет "Калібр" та 13 із 20 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х555.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.08.2023 10:10