Фото: Слово і діло

Нічна атака на Україну: скільки "шахедів" та ракет знищила ППО

У ніч на 6 серпня російські окупанти атакували Україну іранськими дронами-камікадзе та ракетами. Більшість повітряних цілей знешкоджено протиповітряною обороною.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

"Ворог продовжив атакувати ударними БпЛА Shahed-136/131 з південно-східного напрямку, крилатими ракетами "Калібр"  з акваторії Чорного моря та крилатими ракетами Х-101/Х-555 з літаків стратегічної авіації Ту-95МС з району Каспію", — розповіли військові.

Зокрема, силами та засобами Повітряних сил у взаємодії із протиповітряною обороною вдалося знищити сім ударних БпЛА Shahed-136/131, п'ять із шести ракет "Калібр" та 13 із 20 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х555.

Крім того, увечері 5 серпня ворог застосував 14 крилатих ракет морського базування "Калібр" та три аеробалістичні ракети Х-47 "Кинджал". 12 із 14 "Калібрів" було знищено протиповітряною обороною.

"За кілька хвиль атак з вечора 5 по ранок 6 серпня 2023 року противник застосував 70 засобів повітряного нападу", — додали військові.

Загалом, протягом доби, протиповітряною обороною знищено:

  • 17 крилатих ракет "Калібр";
  • 13 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 27 ударних БпЛА Shahed-136/131.

Масований обстріл України 5 серпня

У суботу ввечері російські загарбники здійснили масований ракетний обстріл України. Повідомлялося про рух ракет на Старокостянтинів, що на Хмельниччині. Також вибухи було чутно на Запоріжжі.

Згодом вибухи чули у Житомирській області. Повідомлялося й про те, що рашисти поцілили ракетами на Вінницьку область.

На новий обстріл України відреагував президент Володимир Зеленський. Він заявив, що "Кинджали" й "Калібри" били по "Мотор Січі" та по нашій Хмельниччині. Частину ракет, за його словами, було збито.

У Хмельницькій ОВА повідомили, що в області вибуховою хвилею пошкоджено покрівлю, двері та вікна в декількох приватних житлових будинках, вибито вікна в одному з комунальних закладів культури, в приміщенні автовокзалу та в комерційному приміщенні.

Нагадаємо, ввечері 5 серпня військові інформували, що сім винищувачів Ту-95 злетіли з російського аеродрому ОленьяЦі винищувачі на підвісці можуть нести ракети Х-101 та Х-555. Крім того, російські загарбники вночі 6 серпня запустили по Україні щонайменше три групи дронів-камікадзе з південного та південно-східного напрямів

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.08.2023 07:59