Фото: armyinform.com

Нічна атака України з боку РФ: скільки повітряних цілей ворога знищили Сили оборони (фото)

У ніч на 14 травня російські окупанти атакували Україну з різних напрямків. Агресор використовував ударні дрони Shahed-136/131, ракети "Калібр" з кораблів у Чорному морі, крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 з літаків стратегічної авіації Ту-95мс.

Про це повідомили у Повітряних силах України.

Зазначається, що протягом нічної атаки знищено  три крилаті ракети та 25 безпілотних літальних апаратів:

  • 18 ударних дронів типу Shahed-136/131;
  • 1 ударний БпЛА типу "Ланцет";
  • два БпЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10";
  • чотири БпЛА (тип уточнюється);
  • три крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55.

Також протягом доби 13 травня та на початок доби 14 травня тактична авіація Повітряних Сил здійснила до півсотні літаковильотів на вогневе ураження ворога та винищувальне авіаційне прикриття.

ЗСУ знищили ракети 14 травня

Інфографіка з Telegram-каналу Повітряних сил

Нагадаємо, у Тернополі ввечері у суботу, 13 травня, під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Сталося влучання ворожих ракет у складські приміщення.

Під час другої повітряної тривоги ворог знову атакував цивільні об'єкти Тернопільщини. О 05:00 годині зафіксовано приліт крилатих ракет.

Водночас 14 травня російські загарбники намагалися виявити розташування української протиповітряної оборони в районі Києва. У підсумку всі дрони, запущені на столицю, були знищені.

Також вночі 13 травня ворог поцілив у цивільні об'єкти Миколаєва — сталася пожежа на одному з підприємств. Також неспокійно було у ніч з п'ятниці на суботу й на Хмельниччині — там ворог атакував критичну інфраструктуру. Внаслідок обстрілу кількість постраждалих наближається до 30 осіб.

Вдень у суботу ворожа авіація здійснила атаку Херсонської області. Внаслідок ударів ворога авіабомбами місто Берислав залишилось без електроенергії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.05.2023 09:13