Фото: mil.in.ua / ілюстративне

Нічна атака дронів на Київ: в адміністрації назвали головну ціль ворога

У ніч на 14 травня російські загарбники намагалися виявити розташування української протиповітряної оборони в районі Києва. У підсумку всі дрони, запущені на столицю, були знищені.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram Київської міської військової адміністрації.

"Сьома повітряна атака на столицю з початку травня. За попередньою інформацією, до півночі війська РФ запустили в повітряний простір навколо столиці дрони-розвідники. Швидше за все — для виявлення позицій нашої ППО. Усі БпЛА, які рухалися у напрямку Києва, були знищені на далеких підступах", — написали у КМВА.

Також начальник КМВА Сергій Попко заявив, що після опівночі повітряна тривога була повʼязана з атакою крилатих ракет, запущених зі стратегічних бомбардувальників з Каспійського напрямку. 

"У повітряному просторі навколо столиці таких крилатих ракет зафіксовано не було. За попередніми даними, руйнувань та травмованих в місті немає. Дані оперативного зведення оновлюються та уточнюються. Слідкуйте за новими повідомленнями. Неухильно дотримуйтеся правил безпеки при оголошенні повітряної тривоги!" — написав він.

Нагадаємо, у Тернополі ввечері у суботу, 13 травня, під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Сталося влучання ворожих ракет у складські приміщення.

Також вночі 13 травня ворог поцілив у цивільні об'єкти Миколаєва — сталася пожежа на одному з підприємств. Також неспокійно було у ніч з п'ятниці на суботу й на Хмельниччині — там ворог атакував критичну інфраструктуру. Внаслідок обстрілу кількість постраждалих наближається до 30 осіб.

Вдень у суботу ворожа авіація здійснила атаку Херсонської області. Внаслідок ударів ворога авіабомбами місто Берислав залишилось без електроенергії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.05.2023 08:01