Фото: The Ukrainians

Військові пояснили, навіщо росіяни запустили фейк про нібито удар по полігону в Селидовому

Сили оборони Таврійського напрямку пояснили, чому російська пропаганда запустила ІПСО про нібито ураження ракетами полігону з українськими бійцями в місті Селидове Донецької області.

У дописі речника оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Дмитра Лиховія на сторінці у Facebook вказується, що чергова порція російської брехні цього разу просто "випередила основні російські ракетні удари по Селидовому й околицях".

"Уранці 13 лютого, росіяни почали розганяти класичну ІПСО нібито вони уразили ракетами "полігон" з українськими військовими, зокрема з бійцями 3-ї штурмової бригади, загиблих від 200 до 1500. Мовляв, "ось як починає новий головнокомандувач ЗСУ. Зараз уже можна стверджувати напевно, що ця російська брехня випередила власне основні російські ракетні удари по Селидовому й околицях. Через російський бардак іпсошний "постріл" був завчасним і виявився холостим. Російську тєлєгу вчепили попереду лошаді",  написав Лиховій.

Він зауважив, що відділ зв'язків з громадськістю ОСУВ "Таврія" провів опитування бригад Авдіївського і Донецького напрямків та отримав від них спростування: "Таких втрат, такої події в них у районі Селидового не було взагалі".

Речник також наголосив на тому, що взагалі ніяких полігонів поблизу лінії фронту бути не може.

"Та і якщо подумати. Який "полігон" за 20 км від лінії фронту? Які шикування, скупчення? Цього зараз немає й не може бути. Як і немає в районі Селидового тих військових частин ЗСУ, про які бреше московська пропаганда", написав Лиховій.

Додамо, що, на думку командувача ОСУВ "Таврія" бригадного генерала Олександра Тарнавського, російські пропагандисти запустили дезінформаційну кампанію про нібито втрати Сил оборони України під Селидовим на Донеччині, щоб відвернути увагу від своїх щоденних колосальних втрат на Таврійському напрямку.

Він зазначив, що лише за добу, 12 лютого, втрати армії РФ на Таврійському напрямку склали 645 осіб, а за попередній тиждень (з 5-го до 11 лютого) — 2947 осіб.

Нагадаємо, російські загарбники почали поширювати нову ІПСО щодо наступу своєї армії на півночі України. Однак це не відповідає дійсності, й реальної загрози щодо окупації Сум наразі немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.02.2024 14:05