Фото: Pixabay

Росіяни поширюють фейк про наступ на півночі України: влада Сумщини спростувала інформацію

Російські загарбники почали поширювати нову ІПСО щодо наступу своєї армії на півночі України. Однак це не відповідає дійсності, й реальної загрози щодо окупації Сум наразі немає.

Про це повідомив голова Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко у Telegram-каналі.

"Не вірте фейкам та не піддавайтеся маніпуляціям! Ворог поширює ІПСО щодо наступу на півночі та окупації Сум. Реальної загрози немає. А наші ЗСУ сильні й готові давати відсіч", йдеться у повідомленні.

 російська іпсо щодо наступу на сумщині

Інфографіка: Telegram-канал drozdenko_sumy

Додамо, що у мережі поширюється інформація про нібито плани ворога розпочати новий наступ, зокрема, на півночі України з Сумського напрямку.

Водночас російські диверсійно-розвідувальні групи постійно намагаються прорвати кордон України, діючи у прикордонні Сумської, Чернігівської та у Богодухівському районі Харківської області. Але українським бійцям вдається проводити ефективні протидиверсійні заходи. 

Нагадаємо, за даними колишнього командувача Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, станом на 18 січня поточного року, російські диверсійно-розвідувальні групи п'ять разів від початку року намагалися зайти на прикордоння Чернігівської та Сумської областей. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 14.02.2024 11:26