Фото: Генштаб ЗСУ

Військові закріпилися на нових рубежах і відбивають атаки РФ на Авдіївському напрямку, — Тарнавський

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили п'ять атак ворога в районах Новобахмутівки, Ласточкиного та Первомайського. Тут українські військові закріпилися на нових рубежах оборони та успішно відбивають спроби російських окупантів розвинути наступ.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Таврія" Олександр Тарнавський.

За словами Тарнавського, у зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" за минулу добу ворог завдав 26 авіаударів, вчинив 33 штурмові дії та 803 артобстріли.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки, де ворог за підтримки авіації 18 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Запорізькому напрямку ворог 10 разів намагався атакувати позиції наших військ у районі села Роботине. Тут росіяни повернулися до тактики малих штурмових груп із залученням кількох одиниць бронетехніки. Ці спроби наступальних дій припиняються, ворог на околицях Роботиного знищується.

Втрати росіян

Генерал Тарнавський повідомив, що загальні втрати ворога в операційній зоні ОСУВ "Таврія" протягом 18 лютого склали: 624 російські окупанти, чотири танки, 21 бойові бронемашини, чотири артсистеми, сім автомобілів, одиниця спецтехніки — це установка розмінування УР-77, яку називають "Змій Горинич". Також Сили оборони знищили один склад боєприпасів ворога, нейтралізували або знищили 239 БпЛА різних типів.

Нагадаємо, майор Збройних сил України, заступник командира Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ Максим Жорін повідомив, що певний час деякі підрозділи в Авдіївці були в повному оточенні, але змогли вийти. На території Авдіївського коксохіму не залишилось жодного нашого бійця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.02.2024 14:38