Фото: Генштаб ЗСУ

У ЗСУ відреагували на інформацію щодо оточення бійців Третьої штурмової бригади в Авдіївці

Певний час деякі підрозділи Третьої штурмової в Авдіївці були в повному оточенні, але змогли вийти. На території Авдіївського коксохіму не залишилось жодного нашого бійця.

Про це повідомив майор Збройних сил України, заступник командира Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ Максим Жорін.

Він спростував інформацію окремих російських каналів, які пишуть, що є бійці, які ще перебувають на території Авдіївського коксохіму.

"Можу сказати, що там не залишилось жодного нашого бійця. Там в принципі нічого не залишилось, крім кількох напівзруйнованих підвальних приміщень", — написав Жорін.

Також заступник командира Третьої окремої штурмової бригади повідомив, що майже половина всіх керованих авіабомб, які падали на голови бійця в Авдіївці, прийшлись на територію коксохіму.

Що відомо про розстріл українських військовополонених

У неділю, 18 лютого, у соцмережах було поширено повідомлення про розстріл шістьох полонених ЗСУ на одній з позицій у місті Авдіївці. Захисники були важкопоранені та чекали на евакуацію. За версією порталу DeepState, військові були розстріляні 15 лютого. 

"Побратими впізнали бійців з відео, яке нещодавно поширилося московитами у мережі. На кадрах розстріляні тіла лежать у приміщенні Гаража №1. Музей розташований на території колишньої в/ч Зеніт. Через те, що позиції декілька днів були в оточенні, всім, хто був ходячий, довелося з боєм прориватися до основних сил. На жаль, було четверо неходячих хлопців (поранені) та двоє ще ходячих, які не мали шансів без евакуації пробитися", — йдеться в повідомленні DeepState.

Також 18 лютого було оприлюднено відеозапис з фрагментом вбивства ще двох українських воїнів поблизу села Веселе Бахмутського району. На записі з камери дрона видно, як під час штурму наших позицій представник ЗС РФ стріляє впритул спочатку в одного захопленого у полон військовослужбовця ЗСУ, а потім в другого.

Нагадаємо, Донецька обласна прокуратура розпочала розслідування розстрілів беззбройних українських військовополонених в Авдіївці та Веселому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.02.2024 14:09