Фото: росЗМІ

Рашисти розстріляли ще двох українських військовополонених: оприлюднено відео

Вранці 18 лютого російські загарбники на Сході розстріляли двох українських військовополонених.

Про це повідомили Сухопутні війська Збройних сил України.

За даними військових, черговий воєнний злочин війська країни-агресорки вчинили в смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця".

"Сьогодні вранці в смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця" росіяни вкотре показали своє ставлення до Міжнародного гуманітарного права, розстрілявши двох українських військовополонених", — йдеться у повідомленні.

До того ж Сухопутні війська ЗСУ опублікували відео, на якому чітко видно, як російські окупанти підходять до двох українських полонених та впритул розстрілюють їх.

Водночас, за даними проекту DeepState, рашисти розстріляли ще шістьох полонених військових, які залишились в Авдіївці на позиції Музей ("Зеніт") після відходу української армії. 

Наголошується, що 14 лютого почався вихід українських воїнів з Авдіївки малими групами, а пораненим пообіцяли евакуацію наступного дня. Як стверджує DeepState, з чотирма пораненими залишилися двоє вцілілих бійців, а вже наступного дня близько опівдні на позицію зайшли окупанти і ще через добу російські пабліки розповсюдили кадри розстріляних бійців.

"Побратими впізнали бійців з відео, яке нещодавно поширилося московитами у мережі. На кадрах розстріляні тіла лежать у приміщенні Гаража №1. Музей розташований на території колишньої в/ч Зеніт. Через те, що позиції декілька днів були в оточенні, всім, хто був ходячий, довелося з боєм прориватися до основних сил. На жаль, було четверо неходячих хлопців (поранені) та двоє ще ходячих, які не мали шансів без евакуації пробитися", — йдеться в повідомленні.

За версією DeepState, військові були розстріляні 15 лютого. Один з бійців перед смертю встиг написати "ні хліба, ні х*я, і води залишилося півпляшки". На кадрах з тілами один з бійців так і залишився тримати ту пляшку після смерті.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Україна отримала важкий урок зі ситуації з Авдіївкою. Однак це українське місто, яке зараз захопили російські окупанти, обов'язково повернеться під наш контроль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.02.2024 15:56