Рустем Умєров. Джерело: Facebook

Уроки Авдіївки: Умєров запевнив, що захоплене окупантами місто повернеться під контроль України

Україна отримала важкий урок зі ситуації з Авдіївкою. Однак це українське місто, яке зараз захопили російські окупанти, обов'язково повернеться під наш контроль.

Таку впевненість висловив міністр оборони України Рустем Умєров у дописі на своїй Facebook-сторінці.

"Потрібні сучасні системи протиповітряної оборони, щоби ворог не міг застосовувати керовані авіабомби", — зазначив він,

Так само, за словами міністра оборони України, необхідні засоби далекого ураження для нищення ворожих складів. До того ж українським силам потрібна велика кількість артилерійських снарядів.

"Працюємо над цим постійно. Фортифікації — будуємо й посилюємо. Рішення берегти людей — правильне. Авдіївку — повернемо", — наголосив Рустем Умєров.

Раніше командувач Таврійського напрямку бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомив, що на завершальній стадії виведення українських військ з Авдіївки деяка кількість українських бійців потрапила в полон. Хоча сам вихід з міста відбувався, згідно з планом.

Третя окрема штурмова бригада виконувала спеціальні завдання в Авдіївці. Зараз її бійці вийшли з міста разом з іншими українськими підрозділами. Штурмовики перейшли на підготовлені позиції за межами Авдіївки. Про це заявив командир Третьої окремої штурмової бригади Андрій Білецький.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни зазначали, що українським силам, можливо, доведеться провести контратаки для організованого виведення військ з Авдіївки, щоби стабілізувати лінію фронту. Росіянам, імовірно, буде важко просунутися на захід від міста ближче до підготовлених позицій, на які відходять українські війська.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.02.2024 14:57