Олександр Тарнавський. Джерело: Facebook

Група українських військових потрапила в полон під час виходу з Авдіївки, — Тарнавський

На завершальній стадії виведення українських військ з Авдіївки деяка кількість українських бійців потрапила в полон. Хоча сам вихід з міста відбувався, згідно з планом.

Про це повідомив командувач Таврійського напрямку бригадний генерал Олександр Тарнавський.

"Вихід особового складу з Авдіївки відбувався відповідно до плану, розробленого з урахуванням різних сценаріїв і можливої зміни оперативної ситуації. Та все ж на завершальному етапі операції під тиском сил противника деяка кількість українських військовослужбовців потрапила в полон", — зазначив він.

За його словами, відповідні українські інституції звернуться до міжнародних гуманітарних організацій і країн-посередників, щоби ті домоглися забезпечення гуманного поводження противника з військовополоненими, згідно з нормами Міжнародного гуманітарного права, та щоби наші воїни повернулися на Батьківщину. Боротимемося за звільнення всіх побратимів.

Бригадний генерал також додав, що за минулу добу на Авдіївському напрямку українські захисники та захисниці відбили 38 атак ворога в районі Авдіївки, Ласточкиного, західніше від Бердичів та ще п’ять атак — біля Первомайського та Невельського.

"Прикриваючи організований вихід наших підрозділів з Авдіївки, артилерія ОСУВ "Таврія" виконала майже 400 вогневих завдань. Загальні втрати росіян у живій силі в усій операційній зоні за минулу добу становлять 609 осіб, в озброєнні та військовій техніці — 21 одиницю (не враховуючи БпЛА)", — розповів командувач Таврійського напрямку.

Зокрема, це:

  • два танки;
  • 11 бойових бронемашин;
  • чотири артилерійські системи;
  • один протитанковий ракетний комплекс;
  • три автомобілі.

Також Сили оборони України знищили два інші важливі об'єкти противника. Нейтралізовано або знищено 230 БпЛА різних типів.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни зазначали, що українським силам, можливо, доведеться провести контратаки для організованого виведення військ з Авдіївки, щоби стабілізувати лінію фронту. Росіянам, імовірно, буде важко просунутися на захід від міста ближче до підготовлених позицій, на які відходять українські війська.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.02.2024 14:20