Фото ілюстративне зі соцмереж

Вихід з Авдіївки: українським військам потрібні контратаки для стабілізації фронту, — ISW

Українським силам, можливо, доведеться провести контратаки для організованого виведення військ з Авдіївки, щоби стабілізувати лінію фронту. Росіянам, імовірно, буде важко просунутися на захід від міста ближче до підготовлених позицій, на які відходять українські війська.

Такий висновок зробили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War). Вони зазначили, що росіяни, ймовірно, зазнають значних втрат, якщо вони вирішать атакувати нові українські позиції у лоб у відкритому полі через велике скупчення українських військових на нових позиціях.

Російські сили прагнуть ускладнити або запобігти виведенню українських військ у надії завдати оперативних втрат ЗСУ в цьому районі, оскільки захоплення Авдіївки саме по собі не принесе жодних оперативних переваг чи можливостей для оперативно вагомих наступів.

При цьому експерти вважають, що українським силам, можливо, доведеться провести контратаки для організованого виведення військ з Авдіївки, щоби таким чином стабілізувати лінію фронту.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що російські війська мають намір не допустити організованого виходу українських військ з Авдіївки.

"Українським силам доведеться стабілізувати лінію фронту шляхом контратаки в районі, де російські сили намагаються замкнути оточення українських сил в Авдіївці, щоб провести впорядкований відхід", — додали аналітики.

На їхню думку, російським військам буде важко просуватися на захід від Авдіївки до другорядних підготовлених позицій, куди відходять українські сили. Тому вони, ймовірно, спробують діяти швидко й оперативно, аби скористатися обставинами відходу українських сил.

Джерело: ISW

Джерело: ISW

Нагадаємо, цієї ночі головнокомандувач Збройних сил України, генерал Олександр Сирський заявив, що ув'язку зі складною ситуацією довкола оборони міста Авдіївка Донецької області, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців, військове командування України ухвалило рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.02.2024 07:37