Фото: Генштаб ЗСУ

У британській розвідці озвучили російські втрати під час штурмів Авдіївки

Російська армія поступово просувається у межах населеного пункту Авдіївка, що на Донеччині. У місті наразі зосереджені основні зусилля ворожої наступальної операції.

Про це у соцмережі X повідомила розвідка міністерства оборони Британії. У відомстві наголошують, що окупанти намагаються захопити Авдіївку з жовтня, але зазнають суттєвих втрат.

"Росія докладає цілеспрямованих зусиль для захоплення міста з жовтня 2023 року і досягла поступового, стійкого прогресу у відрізанні міста, а Збройні сили України посилюють свої позиції у відповідь", — пишуть  своєму зведенні аналітики.

Розвідка міноборони Британії оцінила втрати російської армії за час кампанії з окупації Авдіївки. За їхніми даними, окупаційні війська втратили щонайменше "400 танків, бойових машин піхоти та іншої техніки, а також, ймовірно, тисячі осіб особового складу".

Також у своєму зведенні британська розвідка звертає увагу на наступальні дії росіян на захід від Бахмута. Їхньою метою на даному відтинку фронту, найімовірніше, є захоплення міста Часів Яр. Водночас Росія не змогла просунутися далі Бахмута з моменту його захоплення у травні 2023 року.

Зведення британської розвідки щодо ситуації вАвдіївці

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій заявив, що оборона Авдіївки є важливою стратегічною операцією для Сил оборони. Утримання міста не допустить терор Російської Федерації на захід Донецької області.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський переконаний, що російські окупанти не заспокояться, поки "не зруйнують усе живе, що є в Авдіївці". Проте українські військові героїчно захищають нашу землю та роблять усе можливе, що не дозволити рашистам просуватися вперед.

Також повідомлялось, що проти сил Третьої окремої штурмової бригади на окремій ділянці фронту в Авдіївці воює не менше 15 тисяч особового складу армії ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.02.2024 21:22