Фото: скріншот з відео

Зеленський прокоментував ситуацію у Авдіївці й розповів про сигнали для військових

Президент Володимир Зеленський переконаний, що російські окупанти не заспокояться, поки "не зруйнують усе живе, що є в Авдіївці". Проте українські військові героїчно захищають нашу землю та роблять усе можливе, що не дозволити рашистам просуватися вперед.

Таку заяву гарант зробив під час прес-конференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

"Що стосується Авдіївки. Ми пам'ятаємо, що робить Росія з нашими містечками та селами. Вони не заспокояться, поки не зруйнують усе живе, що там є", — наголосив він.

За словами президента, українські військові героїчно захищають стратегічні речі та логістичні шляхи, які можуть привести ворога до просування вперед. Зеленський додав, що головна зброя нашої держави — Збройні сили України.

"Я розумію, що відбувається. На контакті з нашим військовим керівництвом. Не буду говорити про їхні нові підходи, але їхнє завдання робити все, аби захистити наших людей. І це головний сигнал  від мене. Наші військові — це найголовніше, що у нас є. І це є нашою головною зброєю", — підкреслив гарант.

Також Зеленський наголосив, що потрібно робити усе, щоб втрати на війні були якомога меншими.

"Саме такі сигнали отримує військове керівництво від мене. А вже на полі бою — професійні люди, вони знають, що робити", — підсумував президент.

Нагадаємо, в Авдіївці тривають запеклі бої. Наші війська застосовують усі наявні сили та засоби для стримування ворога. Відбувається як планове підсилення українських підрозділів, так і маневри на загрозливих ділянках. За інформацією командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадного генерала Олександра Тарнавського, станом на 23:00 15 лютого 2024 року ситуація в Авдіївці складна, але контрольована. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.02.2024 14:55