Фото: соцмережі

Військовий повідомив, які фахівці найбільше затребувані на фронті

Наразі найбільш затребуваними фахівцями на фронті є піхота. Представники цього виду військ відповідальні за просування вперед, за штурми та утримання позицій. 

Про це повідомив командувач підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ генерал-майором Віктор Ніколюк виданню "Радіо Свобода".

"Такі дані, напевно, було б некоректно озвучувати, але все-таки найбільш потрібні фахівці це, звичайно, піхота. Це та піхота, яка йде вперед, яка штурмує, яка закріплюється в окопі, утримує позиції, та піхота заходить на ворожі позиції, відбиває ворога. Найбільш масова підготовка в сухопутних військах це підготовка піхотинця", зазначив генерал-майор.

Водночас він повідомив, що на фронті також дуже важливі й інші військові спеціальності - танкісти, мінометники тощо.

"Не принижуючи ролі, дуже важливі і безпілотники, і танкісти, і артилеристи, і мінометники, будь-хто. Але на сьогоднішній день це піхота", наголосив Ніколюк.

Також командувач пояснив, які зміни були внесені у базову військову підготовку мобілізованих.

"Нами було внесено акцент на вправи з вогневої підготовки, вправи стрільб в обмеженому просторі, психологічні вправи, які дають можливість готувати військовослужбовця до ведення стрілецького бою. І решта психологічних вправ, які дають йому можливість діяти в обмеженому просторі, в окопі, в бліндажі, і, відповідно, стресостійкість до вибухів, обстрілів тощо", зауважив Ніколюк.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що все, що стосується мобілізації в Україні — це передусім питання справедливості. Відтак, за його словами, справедливо дати відпочинок тим, хто його потребує.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 29.01.2024 14:42