Фото: Офіс президента

"Це питання справедливості": Зеленський зробив важливу заяву щодо мобілізації в Україні

Президент Володимир Зеленський заявив, що все, що стосується мобілізації в Україні — це передусім питання справедливості. Відтак, за його словами, справедливо дати відпочинок тим, хто його потребує.

В інтерв’ю телеканалу Channel 4 News гарант зазначив, що "несправедливо ухилятися, коли хтось за тебе гине на фронті".

"Питання мобілізації — це передусім розуміння, що це значить для різних верств суспільства. Це питання справедливості, бо є люди, які з першого дня на війні, а те, що вони не скаржаться, не означає, що вони не потребують відпочинку", — сказав президент.

Очільник держави наголосив, що для того, аби якісно провести процес мобілізації, потрібно розробити правильний і справедливий закон.

"Підготувати цих людей — дуже важливо, не кидати їх одразу на поле бою, бо це не м’ясо — це люди. Тому закон про мобілізацію потрібен розумний і справедливий. Тобто для військових це потрібно. Не можна сказати, що їм вистачає армії. Це нечесно і несправедливо… Також важливо людям сказати, куди вони йдуть і на скільки", — підкреслив глава держави.

Крім того, Зеленський зазначив, що наразі він не бачить потреби в тому, щоб мобілізувати 500 тисяч людей. Одна з причин — фінансування, яке мають виділяти з українського бюджету.

"Я поки що не побачив достатньо зрозумілих деталей, щоб сказати, що пів мільйона треба мобілізувати", — сказав він.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони спільно з Міністерством охорони здоров’я та Міністерством цифрової трансформації спростили проходження військово-лікарської комісії для поранених бійців. Відтепер всі необхідні документи для ВЛК можна надіслати в електронній формі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.01.2024 13:42