Фото: ДБР

Військовий та двоє лікарів: ДБР затримало ділків, які допомагали ухилянтам у Вінницькому військкоматі

Державне бюро розслідувань викрило злочинну групу, що сприяла ухилянтам у Вінницькому центрі комплектування. Там налагодили схему видачі підроблених документів для ухилення від військової служби.

Про це повідомляє ДБР.

До схеми також був залучений лікар-терапевт Вінницької військово-лікарської комісії та завідувач одного із відділень Вінницької міської клінічної лікарні.

Офіцер виявляв чоловіків, які хотіли "вирішити питання" щодо ухилення від мобілізації та направляв їх на проходження ВЛК. Там лікар  "підшуковувала" хвороби та призначала додаткове обстеження у Вінницькій міській лікарні. "Клієнти" йшли цієї до лікарні, де завідувач одного із відділень фальсифікував результати необхідних обстежень.

З одержаними довідками та коштами чоловіки поверталися до військового, який здійснював подальший вплив для прийняття "потрібних" рішень військово-лікарською комісією. Ціна такої "послуги" становила від трьох до шести тисяч доларів. Наразі усім трьом учасникам оборудки повідомлено про підозру. Військовому та колишній працівниці ВЛК може загрожувати до п'яти років позбавлення волі, а посадовцю лікарні — до двох років обмеження волі.

Нагадаємо, у Києві 23-річний киянин організував незаконну схему переправлення чоловіків призовного віку через державний кордонДля прикриття незаконної діяльності підозрюваний представлявся адвокатом одного зі столичних адвокатських об‘єднань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 23.06.2023 14:45