Фото: Telegram-канал Віталія Кличка

Кличко розповів про фортифікаційні укріплення навколо Києва

Київ активно надає допомогу військовим у будівництві фортифікаційних споруд навколо столиці та в інших областях країни, звідки окупанти можуть почати наступ.

Про це під час виступу на сесії Київради заявив мер столиці Віталій Кличко.

За його словами, місто активно залучене у спорудження захисних фортифікаційних споруд і допомогу військовим. Він додав, що всі рішення щодо захисту Києва ухвалюють військові, а міська влада столиці активно допомагає їм, надаючи необхідне фінансування й техніку. 

"Не можу розкривати всю інформацію, але повідомлю, що ми виконуємо всі запити військових, по їхнім заявкам, які до нас надходять. Для того, щоб Київ був максимально захищеним від можливого повторення нападу. Не таємниця, що столиця була і залишається метою ворога", — наголосив Кличко.

Він запевнив, що питанням захисту міста приділяють значну увагу. Постійно проходять наради з військовими й моделювання різних ситуацій, які можуть відбутись. Також столиця допомагає розв'язувати питання щодо захисту інших областей України.

"Питання укріплень, фортифікаційних споруд сьогодні стоїть гостро по всій країні. Я безпосередньо відвідую ключові напрямки, спілкуємось з керівниками секторів, де йдуть бойові дії. Зокрема, у Харківській області", — додав очільник столиці.

Кличко зазначив, що минулого сесійного засідання до міської влади столиці звертався секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако з проханням допомогти місту посилити фортифікаційні укріплення на умовах співфінансування. Мер Києва Віталій Кличко підтримав звернення, зазначивши, що це питання захисту не лише Чернігова, але й Києва.

"Чернігів — це також один з напрямків, де росіяни намагалися пройти до міста Києва", — сказав Кличко.

Нагадаємо, у травні Міністерство оборони повідомило про завершення будівництва оборонних фортифікацій у прифронтових областях. Це повинно захистити нашу державу від просування ворога углиб країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2024 01:23