Фото: Telegram Андрія Костіна

Викрадення Росією українських дітей: Костін на Генасамблеї ООН заявив про необхідність створення міжнародного механізму

Генеральний прокурор Андрій Костін під час 78 сесії Генеральної Асамблеї ООН взяв участь у заході "Битва за майбутнє: українські діти на війні". Він наголосив на необхідності створення міжнародного механізму для повернення усіх українських дітей, примусово депортованих Росією.

Генпрокурор у Telegram наголосив, що не може бути миру без справедливості для всіх постраждалих від війни. За його словами, діти — найбільш вразливі, і відновлення справедливості для них є першочерговими завданням.

"Українські діти повинні повернутися до своїх домівок та родин до того, як їх піддадуть русифікації — насильницькому перевихованню та індоктринації, які стирають їхню ідентичність та руйнують родинні зв'язки. Щоби запобігти цьому, ми повинні діяти швидко і злагоджено. ООН вжила рішучих заходів для забезпечення постачання українського зерна до країн, які опинилися під загрозою голоду. І так само рішуче вона повинна діяти, щоби повернути наших дітей додому", — наголосив генпрокурор.

Генпрокурор Андрій Костін під час засідання Генасамблеї ООН

Фото: Telegram Андрія Костіна

Він зазначив, що настав час для Організації Об'єднаних Націй втілити саму її суть — діяти єдиним фронтом і об'єднатися заради дітей.

Олена Зеленська під час засідання Генасамблеї ООН

Фото: Telegram Андрія Костіна

Також генпрокурор подякував Олені Зеленській та Омбудсмену Дмитру Лубінцю, які під час заходу розкрили масштаб і тяжкість злочинів, які чинить РФ проти українських дітей. 

Нагадаємо, 1 вересня в Офісі генерального прокурора розповіли про військові злочини окупантів проти українських дітей. Десятки тисяч дітей, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, щодня переживають нові спроби "перевиховання" та русифікації. 

Правоохоронці зазначають, що за півтора року внаслідок російської агресії щонайменше 503 дитини загинуло, 1117 було поранено, відомо про понад 19500 примусово переміщених дітей. У кримінальних провадженнях зафіксовано руйнування понад 2700 навчальних та виховних закладів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.09.2023 16:16