Фото: strazgraniczna.pl

Вилучено понад 700 тис. таблеток для потенції: у Варшаві судитимуть українців за торгівлю забороненими ліками

У Варшаві судитимуть трьох українців за торгівлю великими партіями заборонених препаратів для потенції. Прикордонники вилучили кілька десятків видів препаратів для потенції, кількість яких обчислюється мільйонами таблеток.

Про це повідомляє Надвіслянський відділ Прикордонної служби Польщі.

Зловмисників, які торгували у Польщі нелегальними ліками затримали й взяли під варту 20 лютого. Ними виявились троє громадян України віком від 26 до 30 років. Їх підозрюють у зберіганні та збуті великої партії різноманітних препаратів для потенції.

Зазначається, що розслідування тривало понад рік під наглядом окружної прокуратури Варшава-Охота, а безпосереднє вилучення нелегальних ліків та затримання підозрюваних відбулося минулого тижня.

"Офіцери прикордонної застави Варшава-Окєнце обшукали три житлові приміщення підозрюваних, де виявили понад 700 тисяч таблеток із вмістом хімічних речовин, таких як силденафіл, тадалафіл або варденафіл, які не дозволені для обігу на території Республіки Польща. Вартість цих засобів на чорному ринку оцінюється в понад вісім мільйонів злотих [приблизно 76 мільйонів гривень за курсом НБУ]", йдеться у повідомленні. 

у польщі затримали українців за контрабанду віагри

Фото: strazgraniczna.pl

Крім того, під час обшуків виявили документацію, пов'язану з орендою морського контейнера у Варшаві, у якій також виявлено кілька десятків видів препаратів для потенції, що обчислюється мільйонами таблеток. Підрахунок та оцінка вартості медпрепаратів ще триває.

Затриманим громадянам України висунули підозру за ст. 124 Фармацевтичного права (введення в обіг або утримання без дозволу) та ст. 65 п. 1 Кримінального кодексу (регулярне джерело доходу або участь в організованій групі). Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на три місяці.

Нагадаємо, на Харківщині судитимуть екс-правоохоронця, який зі спільниками обкрадав місцеве сільгосппідприємство. За майже пів року злочинної діяльності ділки встигли привласнити приблизно 20 тонн добрив, а також майже чотири тонни сої. Вартість викраденого оцінюється у понад 500 тисяч гривень. 

  Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.03.2024 03:03