Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону

Вимагав гроші у сержанта: на Вінниччині командир роти "погорів" на хабарі

За хабарництво доведеться відповідати командиру роти із Вінницької області. Він вимагав гроші у підлеглого військовослужбовця за те, що не призначатиме службове розслідування через виявлену нестачу майна. 

Про це розповіли у Вінницькій спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Південного регіону.

"За даними слідства, капітан, з метою незаконного особистого збагачення, вимагав неправомірну вигоду в сумі 56 тис. грн від підлеглого військовослужбовця, який виконує завдання в зоні проведення бойових дій", — йдеться у повідомленні.

За цю суму він пообіцяв не доповідати керівництву частини про виявлену нестачу майна, яка була закріплена за сержантом. І, відповідно, не призначати службового розслідування. Відомо, що спершу підозрюваний отримав 10 тисяч гривень від дружини військового, а вже 11 липня його затримали під час одержання другої частина хабаря — 46 тисяч гривень.

хабар

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону

"Наразі командиру повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту", — кажуть у прокуратурі.

Нагадаємо, у липні на Одещині визнали винним заступника командира військової частини, який вимагав у дружини загиблого бійця 150 тисяч гривень. Раніше він повідомив вдові, що вона та її діти можуть отримати грошову допомогу від держави в сумі 15 мільйонів гривень. І пообіцяв посприяти з оформленням та пришвидшити виплату, якщо йому віддадуть відсоток від неї — 150 тисяч гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.07.2023 11:10