Фото: ДБР

Судитимуть посадовця військової частини, який просив "відкат" у дружини загиблого бійця (фото)

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області визнав винним заступника командира військової частини у зловживанні впливом. Посадовець вимагав із дружини загиблого бійця 150 тисяч гривень.

Про це повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

Відзначимо, у березні 2022 року військовий повідомив дружині загиблого бійця, що вона та її діти можуть отримати грошову допомогу від держави в сумі 15 мільйонів гривень. Він пообіцяв посприяти з оформленням та пришвидшити виплату, якщо йому віддадуть відсоток від неї — 150 тисяч гривень.

Посадовця затримали під час одержання обумовленої суми. Наступного дня йому повідомили про підозру у зловживанні впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

"Вироком суду йому призначено покарання у вигляді двох років тримання у дисциплінарному батальйоні. Обвинувачений на судовому засіданні визнав свою вину та розкаявся у скоєному злочині", — поінформували в Бюро розслідувань.


Фото: ДБР

Нагадаємо, працівники ДБР повідомили про підозру командиру однієї з військових частин Донеччини та чотирьом його підлеглим. Зловмисники налагодили механізм фіктивної виплати "бойових" доплат військовим підрозділу, які не несли службу на передовій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 06.07.2023 11:18