Фото: Telegram Володимира Зеленського

Вимкнення світла на Львівщині: обленерго опублікувало графік "на майбутнє"

У Львівській області енергетики через можливий дефіцит потужності вже розробили графіки відключень світла на літо. Щоправда, жодних розпоряджень від "Укренерго" поки що немає.

Про це повідомляє прес-служба "Львівобленерго".

Окремі енергоблоки деякий час не зможуть виробляти електроенергію через масштабний ремонт, який дозволить підготуватись до наступного опалювального сезону. У компанії уточнили, що графіки розроблені з урахуванням специфіки літнього періоду та прогнозованого дефіциту потужності. У разі введення графіків "Львівобленерго" обіцяє відразу повідомити про це на своєму сайті та в соцмережах.

"Також цього літа обсяги робіт будуть більшими, ніж у попередні роки через російські атаки минулої осені-зими на енергооб'єкти. Тому в літній період може виникнути дефіцит потужності в енергосистемі і, як наслідок, необхідність впровадження графіків", — пояснюють у "Львівобленерго".

Ознайомитись із графіками відключень світла для Львівської області можна за посиланням

Тарифи на електроенергію в Україні найближчим часом можуть зрости одразу вдвічі. Проте громадяни, які мають низький рівень доходу, практично не відчують на своєму гаманці значного підвищення.

Нагадаємо, міністр енергетики Герман Галущенко заявляв, що питання зміни тарифів на електроенергію для населення ще обговорюють. За його словами, встановлення нових тарифів важливе для підготовки генерації до нового осінньо-зимового періоду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.05.2023 22:22