Фото: Нацбанк

Виплати мешканцям підтоплених окупованих територій: хто може розраховувати на допомогу

Українці на окупованій території, які постраждали внаслідок підтоплень після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції, можуть отримати від держави одноразову грошову допомогу.

Про це повідомила очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук.

Верещук зазначила, що йдеться про 5000 грн від українського уряду, а також ще 6600 грн від Міжнародної організації з міграції ООН. Отримати ці кошти зможуть ті українці, які з 6 червня виїхали з підтоплених районів тимчасово окупованого лівого берега Херсонської області на підконтрольну Україні територію. За її словами, право на допомогу матимуть й ті, хто виїде з окупованої території пізніше. 

"Наприклад, жителі Олешок, Голої Пристані тощо... Таке право матимуть також ті, хто виїде з тимчасово окупованої території потім. Зараз нам відомо про те, що люди масово почали виїжджати з ТОТ. Вони шукають будь-які шляхи та можливості для цього. Власне, ми їх чекаємо, і всі вони можуть претендувати на таку допомогу", — підсумувала міністр.

Нагадаємо, вже з 1 липня цього року в Україні втретє за рік відбудеться запланована індексація пенсій. На 19,7% пенсійні виплати збільшать держслужбовцям, працівникам органів місцевого самоврядування, народним депутатам та науковцям.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 23.06.2023 18:20