Низка виробників міндобрив, через фінансування терористичних організацій, повинні попасти під санкції – ГПУ

20 ВЕРЕСНЯ 2017 14:35

Головна військова прокуратура звернулася до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України з вимогою накласти санкції на низку виробників міндобрив, інформує TrueUA.

Вимоги Генпрокуратури складені на підставі доказів, одержаних у кримінальному провадженні за фактом ведення Російською Федерацією агресивної війни проти України та фінансування терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

«Відповідно до ст. 37 Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність» наказами Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 19.09.2017 № 1383 та № 1382 до суб‘єктів господарської діяльності Російської Федерації та їх контрагентів в Україні Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України звернулася до Мінекономрозвитку України із вимогою про накладення санкцій на низку виробників міндобрив», – йдеться на сайті ГПУ.

Як зазначається в поданні, Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України встановлено, що вказані підприємства здійснювали постачання азотних добрив (аміачна селітра) на тимчасово непідконтрольні українській владі території Донецької та Луганської областей поза митним контролем через припинені й заборонені урядом пункти пропуску на російсько-українському кордоні.

Також установлено, що кошти, отримані учасниками терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР» внаслідок так званого «розмитнення» переміщених мінеральних добрив, спрямовуються до структурних підрозділів цих терористичних організацій та використовуються для фінансування і забезпечення діяльності їх незаконних збройних формувань.

Події, 20.09.2017 14:35