Фото: Національна поліція України

Вирощували канабіс для ув'язнених: на Львівщині викрили дві нарколабораторії (відео)

На Львівщині працівники поліції викрили дві нарколабораторії, у яких вирощували канабіс для ув'язнених. Правоохоронці вилучили товару на 10 мільйонів гривень. 

Про це повідомила прес-служба Національної поліції України.

"Готовий до збуту "товар" учасники наркоугруповання постачали до Дрогобицької виправної колонії. Заходи з затримання учасників групи проходили у два етапи", — йдеться у повідомленні.

Як діяла схема продажу канабісу

Відомо, що лідер злочинної організації, перебуваючи за ґратами, налагодив схему постачання та збуту наркотичних засобів та психотропних речовин на територію Дрогобицької виправної колонії. З метою збуту заборонених речовин серед засуджених фігурант залучив до ведення наркобізнесу ряд "довірених осіб".

"Вони відповідали за формування "замовлень" та їх "перекиди" через охоронюваний периметр на територію тюрми. Безпосередньо один з учасників відповідав за функціонування нарколабораторій", — зазначили в поліції.

Правоохоронці також встановили місце знаходження нарколабораторій. Приміщення двох приватних будинків у Львівському районі обладнали спеціальними системами підігріву, освітлення, автоматичного поливу, підживлення ґрунту і повітря тощо. Готовий товар передавався фігурантам для його постачання до колонії.

Затримання наркоторговців

Працівники поліції 5 березня провели перший етап заходів та затримали двох фігурантів під час передачі чергової партії до місця позбавлення волі. Тоді їм та ще двом спільникам повідомили про підозри.

12 березня оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП у Львівській області знешкодили діяльність лабораторій та затримали учасника угруповання, відповідального за їх функціонування.

"За результатами другого етапу заходів поліцейські вилучили канабісу на 10 мільйона гривень. Затриманому повідомили про підозру", — повідомили правоохоронці.

Наразі усі члени наркоугруповання знаходяться під варто.

Нагадаємо, раніше співробітники Державного бюро розслідувань зупинили ввіз в Україну кокаїну з Еквадору. Колишнього правоохоронця затримали на збуті понад трьох кілограмів наркотику.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.03.2024 02:25