Фото: Нацспротив

Виселяють з житла: рашисти посилили терор місцевих на окупованій Херсонщині

Рашисти на тимчасово окупованих територіях Херсонщини продовжують займатися терором населення. Вони здійснюють примусове виселення мешканців Голої Пристані, Коханів та Гладківки з їхніх домівок.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

"За інформацією від місцевого підпілля російська окупаційна адміністрація проводить примусове виселення мешканців Голої Пристані, Коханів та Гладківки", — йдеться у повідомленні.

Російські військові вивозять мирне населення автобусами, які примусово відібрали в автотранспортних підприємств та шкіл. Населення тимчасово розміщують у населених пунктах півдня Херсонської області та у Криму. Приміщення де їх поселяють переповнені та мають незадовільний стан. Такі умови створюють для того, щоб змусити українців переїхати до Росії, а чоловіків спонукати до постановки на військовий облік з подальшою мобілізацією до лав окупаційного війська.

До того ж населенню забороняється забирати з собою будь-які габаритні речі. Таким чином рашисти звільняють домівки та квартири українців для розміщення окупантів, працівників російських адміністрацій та громадян РФ, які бажають переїхати у визначені населені пункти.

У Центр національного спротиву зазначили, що дані заходи є частиною плану РФ з витіснення українців з прифронтових ділянок, що є складовою геноциду українського населення та цілковитої зміни демографічного складу на ТОТ. 

"Лише самоорганізація українського суспільства та злагоджені дії з допомоги Силам оборони України допоможуть запобігти цим планам росіян. Кожен окупант, причетний до депортації українців буде покараний за свої злочини", — додали в Центрі.

Нагадаємо, за даними Нацспротиву, на тимчасово окупованих територіях росіяни погрожують відбирати житло у місцевих мешканців. Це стосується тих українців, які не переоформили його, згідно із законодавством Російської Федерації.

Також російські загарбники привласнили майже 500 підприємств на тимчасово окупованих територіях України. У такий спосіб вони продовжують економічний терор.

Раніше у Нацспротиві повідомляли, що репресивна машина Російської Федерації продовжує діяти на тимчасово окупованих територіях. З початку 2024 року на захоплених територіях зафіксовано близько трьох сотень затримань місцевих жителів. Йдеться про справжнє викрадення наших громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2024 20:20