Фото: Прес-служба президента України

Витік інформації про візит Зеленського до Брюсселя спровокував сварку в ЄС, — The Guardian

Повідомлення про візит президента України Володимира Зеленського до Брюсселя спровокувало суперечки в середині інституцій ЄС. Це сталося через витік інформації про прийдешній візит та занепокоєння щодо його безпеки.

Про це пише The Guardian.   

Видання розповідає, що минулого тижня Зеленський допустив можливий особистий візит у Брюссель для висловлення вдячності за підтримку України, якщо буде шанс отримати далекобійну зброю та якщо візит дозволить ситуація з безпекою. Конкретних дат візиту не називалося

Згодом стало відомо, що Зеленський може приїхати до Брюсселя цього четверга, 9 лютого, щоб особисто зустрітися з лідерами ЄС на саміті та виступити перед Європейським парламентом на позачерговій сесії.

Приблизно за 48 годин до обговорюваної поїздки до Брюсселя про візит повідомили італійські ЗМІ, а пізніше оголосили в Twitter Європейської народної партії (ЄНП). Відповідний твіт було швидко видалено. 

Президент Європейської ради Шарль Мішель, який організовує саміти ЄС, вважає, що у витоку інформації відповідальний Європейський парламент відповідальним за витік інформації.  

Ця заява збентежила президента Європейського парламенту Роберту Метсолу. Вона також є членом групи ЄНП, яка повідомила про візит.

Видання припускає, що ці суперечки є демонстрацією конкуренції між інституціями ЄС щодо підтримки України. 

Нагадаємо, Європейський парламент у понеділок, 6 лютого, почав підготовку до можливого візиту президента Володимира Зеленського. Хоча офіційного підтвердження візиту наразі немає.

Політика, 07.02.2023 13:48